Exuviance Purifying Clay Mask är en perfekt ansiktsmask då den både rengör på djupet och återfuktar huden. Här kommer vårt test, recension och sammanfattande omdöme!

Exuviance Purifying Clay Mask test och recension

Ibland är det på det viset att en djuprengörande mask istället verkar på ett alldeles för uttorkande sätt så att huden stramar efter användning. Så är inte fallet med denna mask, utan med denna mask får man en uppfräschad hy som inte känns alls torr efter användning – perfekt!

Den passar för alla hudtyper, men då det är en rengörande mask så passar den naturligtvis allra bäst för fet och/eller oren hud. Har du tilltäppta porer även om du har yttorr hud? Då ska du satsa på den här masken – du kommer att bli mycket nöjd med resultatet!

Var kan jag köpa Exuviance Purifying Clay Mask?

Denna mask finns att köpa på alla ställen som säljer Exuviance. Du kan välja att köpa den på en av deras hudvårdssalonger, eller så kan du välja att köpa den på en av deras auktoriserade återförsäljare på nätet Oavsett vart du väljer att köpa den så är det viktigt att det är en återförsäljare som är auktoriserad, så att det inte är en gammal produkt, eller en kopia.

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

Användning

När man använder en djuprengörande mask som denna är det oerhört viktigt att man först använder peeling. Detta ska man göra oavsett typ av mask, så även om det är en fuktmask du ska använda ska du alltid peela ansiktet först.

Efter att du har rengjort ansiktet med din vanliga rengöring ska du använda peeling. Efter peeling är det dags att lägga masken och efter att masken har verkat i 10-15 minuter så ska du skölja av den med ljummet vatten. Efter att detta är gjort ska du använda dig av en toner och sedan är det bara att lägga eventuell essence, serum, dag- eller nattkräm. Vårt tips är att lägga en superåterfuktande mask efter denna för att sedan använda dina vanliga produkter. Då blir huden extra härlig!

Exuviance Purifying Clay Mask – För alla?

Vårt omdöme är mycket bra!

Som nämnt ovan så är detta en ansiktsmask so passar bäst för oren eller för fet hud. Den passar dock även andra hudtyper, men om man inte har problem med oren hud ska man inte vara och krångla runt med lerbaserade masker. Det är bara dumt då det kan göra att huden faktiskt mår sämre än bättre.

Även om det låter härligt med djuprengörande lermasker så ska man komma ihåg att det är just djuprengörande de är – har man redan ren hud med små porer och allmänt problemfri hud ska man istället satsa på fuktmasker.

Maxad fukt och djuprengöring i ett

Det är inte många masker som ger maxad fukt och djuprengöring, så detta är en mask som sticker ut lite. Den funkar väldigt bra för hud som är lite stressad med utbrott och känslighet. Om du har irriterad hud så kan denna användas, men inte alla hudtillstånd klarar av maskens aktiva ingredienser.

Den innehåller kaolin, PHA, vitamin A, vitamin C och vitamin E. Detta innebär att den är både oljeabsorberande och talgabsorberande. Dessutom ser PHA-syran till att man får den fukt man behöver för att denna mask ska vara extra skön.

Den innehåller även papayaextrakt som är milt exfolierande (perfekt för fet och aknebenägen hud), grönt te (kraftfull antioxidant) och honungsextrakt (återfuktande ingrediens).

Hur ofta kan jag använda denna mask?

Denna mask är perfekt att använda om man har lite trista utbrott. Man kan använda den som punktbehandlade mask likväl som i hela ansiktet. Man ska inte överanvända den, dock, utan 1-2 gånger i veckan är lagom.

Som med andra ansiktsmasker är det på det viset att det är som en extra grej som tillsätts i den vanliga hudvårdsrutinen och det är bra att maxa sin rutin med hjälp av en mask.

Om man har problem med akne, stora porer eller liknande så kommer denna mask att göra underverk. Man kan tycka att det är en liten förpackning till det priset (299 kronor för 50 gram), men den är ganska dryg och dessutom är det en av de bästa djuprengörande maskerna som finns på marknaden.

Passa på när det är rabatt!

Då detta är en mask som kostar några hundralappar så kan man göra på det viset att man passar på att köpa den när det är rabatt. Man kan nästan alltid hitta en rabatt antingen för Exuviance eller för masker eller liknande.

Ibland är det också så att det är rabatter som exempelvis ser ut som så att det är ”20 % på ett helt köp” eller liknande. Då ska man passa på att köpa sina favoriter, för det är alltid kul att ha dem på lager så att man inte behöver vara med om att det är tomt i förpackningen när man är sugen på att maska lite!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!