Det finns vissa hudvårdsprodukter som alla borde ha och som alla borde använda sig av frekvent. En av dessa produkter är utan tvekan en fuktmask! Har man en bra så har man en bra kompis oavsett årstid, för fukt behöver man alltid fylla på sin hud med!

Varför fuktmask?

En tjej med fuktmask på

Den frågan är ju till viss del redan besvarad ovan, men det finns mycket mer att säga om denna typ av ansiktsmask. Det viktigaste är dock att nämna att detta är en typ av produkt som alla kan använda.

Om man har känslig hud kan det dock vara så att man får välja ett visst märke, eller en produktlinje, som är framtagen för att ge fukt till just känslig hud.

Det är inte bara peeling och annat ”hardcore” som kan vara för mycket för huden, utan är man känslig så kan till och med något så milt som fuktmask vara för starkt. Om huden regerar negativt så det exempelvis uppstår rodnad eller att det sticker på ett obehagligt sätt så kan det vara för att man valt en produkt som är avsedd för mera tålig hud.

Att lägga till en fuktmask i en redan fungerande hudvårdsrutin är det bästa, eftersom det inte går att ersätta en bra rutin genom att endast köra på en mask. Se det alltså som ett bra tillägg, precis som andra extraprodukter som inte måste finnas med i den dagliga hudvården.

Fuktmasker – Bäst i test Topplista

Vi tänkte dela med oss av en topplista med de bästa fuktmasker vi testat och det finns många bra som slåss om att få vara med. Som nämnt ovan är det oftast bättre att välja en produkt som kostar lite mer då det gör att man får mer för pengarna. Varför köpa en billig som man ändå måste lägga flera lager av när man kan ta pyttelite för hela ansiktet?

Om man känner att man inte vill spendera för mycket pengar på hudvård, eller om man är nybörjare så kan det vara en god idé att först tala med en hudvårdsterapeut eller personalen i en butik. Att kunna visa hur huden ser ut är viktigt, eftersom det är lättare för dem att avgöra vilken typ av produkter som kan passa just dig om du kan visa ansiktet utan smink. Kom ihåg det när du ska handla både fuktmask och annat!

1) PETER THOMAS ROTH: Cucumber Gel Mask

En av våra fuktmasker bäst i test

Detta är en fuktmask som passar alla som behöver en mycket mild variant av mask. Den lindrar och kan med fördel användas runt ögonen. Doften och konsistensen är båda perfekta, så det är bara att springa och köpa!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Åhléns!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

2) EXUVIANCE: Deep Hydration Treatment

Deep hydration treatment

En fantastisk fuktmask som är värd varenda krona! Det behövs endast ytterst lite för hela ansiktet och använder man den exempelvis varje kväll så varar den i månader! Kom ihåg att detta är ett märke som använder syror, så blanda INTE med ett annat syra-märke!

3) LANCÔME: Masque Hydra Intense

Bästa fuktmasken kommer från lancome

En godbit från ett klassiskt märke som är lätt att få tag i. Extra plus för härlig gel-konsistens och behaglig doft!

Många godbitar att välja mellan och då har vi endast nämnt tre. När du väl kommer in i denna värld så kommer du att märka att det finns en hel del andra roliga masker att testa!

När passar fuktmask?

En kvinna i badkaret med en mask

Det är som så att en fuktmask passar när man känner att huden behöver lite extra ”pampering” och i ärlighetens namn så är ju det ganska ofta! Perfekt att lägga masker på söndagen då det ger veckans sista dag en extra härlig känsla, så det är verkligen något att rekommendera! Man ska inte stressa in en fuktmask i vardagen, utan den ska mer fungera som en slags belöning.

De flesta av oss upplever att huden stramar och känns mer eller mindre torr året runt och det kan ha många olika anledningar. Ibland handlar det helt enkelt om att man är känslig och får torr hud lätt, eller så handlar det om att man jobbar mycket framför datorn, att man rest långväga i flygplan etcetera.

När huden känns torr så är det på det viset att man behöver en räddare i nöden och det är precis vad en bra fuktmask fixar! Det behöver inte alltid vara den dyraste masken på marknaden för att det ska fungera, men som med hudvård i allmänhet är det så att det ofta är de dyrare märkena som vinner bäst i test.

Man kanske tycker att det är onödigt dyrt med vissa fuktmasker, eller andra ansiktsmasker, men då ska man komma ihåg att en bra hudvårdsprodukt ofta är dryg jämfört med ett billigare alternativ. Det är precis som med andra produkter där exempelvis bra duschcreme eller rengöring för ansiktet är mer dryg samt kostar mer än billiga alternativ.

Att hitta en mask som är bra och billig går absolut, men det är mer klokt att fokusera på att hitta en mask som är bra än att titta på prislappen.