Fin hud medan man sover? Helt utan att själv behöva anstränga sig? Kan man verkligen få det? Ja det kan du! Det är bara att gosa in huden i en härlig nattmask och sedan gå och lägga sig och låta den verka över natten utan att man själv gör ett enda dyft! Bättre kan det ju knappast bli, eller hur?

Ansiktsmasker är i de allra flesta fall väldigt bra på att intensifiera resultatet, så att göra en mask varje vecka är ett måste om man vill få eller behålla fina resultat. Med en nattmask så är det minsta möjliga tid man själv behöver spendera, vilket gör denna typ av mask till en favorit för många!

Hur fungerar dom?

En tjej med ansiktsmask över natten

Med en nattmask kommer du inte att behöva oroa dig för kladd på kudden, utan det är så att denna typ av masker har en bra konsistens för att va på under natten. Det finns många olika typer av ansiktsmasker och många olika konsistens så det är ganska svårt att inte hitta en favorit. Det finns helt enkelt en variant för alla!

Denna typ av mask lägger man på som ett tillägg till sin kvällsrutin, vilket innebär att man får lite mer ”skjuts” under natten än när man endast använder sin vanliga hudvårdsrutin. Ofta är det så att en nattmask jobbar med fukten och det gör att man blir ordentligt återfuktad tills på morgonen. Masken har ju många timmar på sig att verka så det är inte konstigt att det blir så fina resultat.

Beroende av vad du har för typ av rutin så kommer nattmasken att hamna i olika steg. En sak som dock alltid bör komma före den är peeling. Med peeling öppnar man upp porerna så de är redo att ta emot allt det ”göttiga” på ett helt annat sätt, så kom ihåg att använda det före masken.

Kan man överanvända en nattmask?

Kvinna med nattmask

Nja, det är lite beroende av vilken typ av nattmask man använder. Om man använder sig av en snäll och mild återfuktande så kan de flesta använda den varje natt. Om det är mer aktiva masker som jobbar med olika saker så kan det vara så att man ska vara försiktig så att man inte reagerar negativt på allt som händer i huden.

Man ska aldrig gå loss bland hudvårdsprodukter innan man har kollat med någon som kan ge tips och råd. Inte helt sällan är det så att man tror sig ha exempelvis fet hy när man i själva verket har känslig aknehud eller blandhy.

Alla kan få utbrott i huden, men det betyder inte att alla får akne eller fet hud. Man kan få det även om man har torr hud, och då inte minst när det är yttorr hud det handlar om. Börja alltså inte med en hudvårdsrutin innehållande en nattmask förrän du vet vad du ska satsa på.

Det bästa med den typ av nattmasker som är fuktmasker är att de passar alla. Vare sig du är torr, har fet hy, stressad blandhy eller något annat så behövs det alltid fukt!

Topplista – Nattmask bäst i test

Vi har satt ihop en topplista till er för att ni enkelt ska kunna den bästa nattmasken för just er! Varför inte göra så att du redan nu klickar hem en bra produkt från någon av alla härliga skönhetssajter som finns idag? Låt dig inspireras nedanför:

1) CLINIQUE: Moisture Surge Overnight Mask

CLINIQUE Moisture Surge Overnight Mask är den bästa nattmasken just nu enligt oss!

En riktigt skön nattmask som kommer från Clinique! Även om inte alla gillar deras hudvård i allmänhet så är just denna mask riktigt bra, så testa den om du inte redan gjort det!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

2) PETER THOMAS ROTH: Cucumber Gel Mask

En underbar mask från Peter Thomas Roth

Återigen kommer denna fantastiska mask från PTR. Vi har redan rekommenderat den i vår fuktmask bäst i test artikel – men den passar lika bra in här!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Åhléns!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

3) GLAMGLOW: DreamDuo Overnight Transforming Treatment

GLAMGLOW hamnar på plats 3 i vårt bäst i test

Med denna nattmask får du både plumping och återfuktning och det är såklart en vinnande kombination som är svårt att tacka nej till!

GlamGlow är riktigt duktiga på att ta fram bra ansiktsmasker och är det så att du vill ha en mask för natten, eller en annan mask som är lätt att hitta så är detta ett bra alternativ. Man behöver inte vända sig till specialbutiker eller hudvårdssalonger, utan man kan klicka hem deras masker från de stora skönhetssajterna på nätet.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Åhléns!

Nattmask – väldigt varierande pris

Precis som med all annan hudvård är det på det viset att det skiljer sig mycket åt när det kommer till priset. Det kan variera extremt mycket, eftersom det finns nattmasker i alla prisklasser. Allt från under hundralappen till över tusenlappen, så det är något alla kan testa, oavsett hur mycket pengar man vill lägga på sin hudvård.

Utöver de tre vi nämner i vår bäst i test topplista ovan så finns det naturligtvis en hel del annat att testa och det rekommenderar vi er att göra. Det är väldigt kul med ansiktsmasker när man väl har börjat!