Vad är härligare än en lermask när man känner att porerna är lite igentäppta? Ingenting, är svaret på den frågan!

Med en bra lermask vid sin sida så kan man alltid vara säker på att man har det som behövs både för hela ansiktet och för ”punktmarkering” där man lägger masken på exempelvis finnar, endast på näsan eller liknande.

Om du inte har testat det ännu så har du en underbar värld att upptäcka, för det är en otroligt härlig känsla att både lägga på och ta av en lermask. Vi kommer att ge er en topplista med bäst i test längre ner i artikeln, så du kommer få bra koll på vad som finns att välja mellan!

Varför använda lermask?

Häng med på vår lermask bäst i test!

Med en lermask så rengörs huden på djupet och det är såklart något som de flesta behöver. Det är ofta så att man har förstorade porer på exempelvis näsan med mera och då är det väldigt bra att kunna ”dammsuga” dessa partier med en bra ansiktsmask av lera.

Man ska vara noga med vilken produkt man köper, för den ska inte torka ut och göra din hud torr, utan den ska verka återfuktande samtidigt som den rengör. Här är det ofta så att de lite dyrare märkena bjuder på bättre lermasker, eftersom de har med bättre ingredienser som gör att huden mår bra på alla sätt.

Med en lermask så behandlas hudens orenheter på ett bra sätt, men kom ihåg att alltid använda dig av peeling först för bästa resultat!

Bästa lermaskerna 2022

Då ska vi se vad vi har att bjuda på för topplista och bäst i test för lermask! Spännande, eller hur? Att testa dessa masker är en mycket härlig upplevelse om man har turen att hitta rätt och det gjorde vi med följande tre produkter, så det är bara för er att testa dessa, ni kommer inte att bli besvikna!

1) EXUVIANCE: Purifying Clay Mask

Kanske den bästa lermasken?

Exuviance är ett märke som är mycket bra när det kommer till att ta hand om huden på ett bra sätt. Deras ler-variant, Purifying Clay Mask, är mycket behaglig att ta på eftersom den är väldigt ”krämig” i konsistensen. Många lermasker kan vara lite mindre krämiga så det är behagligt att testa denna som mer smörjer in ansiktet.

Den rengör på djupet och huden mår bra efteråt! Används med fördel tillsammans med andra produkter från Exuviance, eftersom det då boostar mer i huden än om man blandar en massa olika märken. Läs ingående test och recension här.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Parfym.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

2) Peter Thomas Roth: Irish Moor Mud Purifying Black Mask

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask

PTR är alltid lika pålitliga vad gäller just masker och de är ljuvliga oavsett vad det är man är ute efter för resultat. Självklart är det så att deras version av en lermask levererar perfektion, konstigt vore det ju annars!

Använd denna mask antingen i hela ansiktet eller som punktbehandling, den passar lika bra oavsett hur man önskar använda den.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Åhléns!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Parfym.se!

Klicka här för att läsa mer och köpa på NordicFeel!

3) EVE LOM: Rescue Mask

Eve lom rescue mask

Om ni inte har testat denna prisvinnande mask så måste ni göra det omgående! Det är en lermask och den rengör, lugnar ner, verkar avstressade och tar hand om en hud i obalans på ett kick!

Låt den sitta på i 15-20 minuter och tvätta sedan av med vatten. Innan du lägger denna mask ska du komma ihåg att peela då det ger absolut bäst resultat.

Om det är så att du exempelvis har blemmor eller finnar runt munnen så kan du använda den endast där. Kanske har du problem med förstorade porer runt näsan? Då kan du ta på denna mask endast på de ställen som behöver lite extra rengöring och lämna resten av ansiktet utan. Du kan även passa på att använda någon annan typ av mask på andra områden i ansiktet, om du vill ”multi-maska”. Bara att köra på!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Lyko!

Detta är endast tre av de lermasker som finns på marknaden idag och som är garanterat superbra. Det finns massor av andra bra också, men testa gärna någon av dessa tre först!

Tips och trix

När man ska göra en lermask så ska den ofta stelna innan man tar av den. Ett tips är att passa på en dag man ska raka benen, peela kroppen, använda Olaplex i håret eller liknande. Då kan man applicera masken och sedan låta den torka medan man gör annat.

För att det ska bli så bra som möjligt är det dock så att det är smart att inte vara i ångan av varmvatten om man exempelvis tar ett bad under tiden, eller låter vattnet rinna medan man rakar benen.

Det allra bästa är istället att ta på den och sedan göra sådana saker som inte kräver varmt vatten som ångar. Man vill ju att masken ska torka in ordentligt och göra sitt jobb!

Ett annat tips är att passa på att använda en skön återfuktande nattmask samma kväll som du gör lermask. Perfekt kombination!